Concert in de synagoge van Maastricht 31 mei 2015

logo small

PERSBERICHT | Amsterdam

"La Guitarre Royalle"
17e-eeuwse Franse Gitaarmuziek
Maastricht, 31 mei 2015, 15.00 uur

 

 

 

 

 

 

Een specialist in historische tokkelinstrumenten, Israel Golani presenteert een solorecital op de barokgitaar met Franse muziek rond het hof van Lodewijk XIV en Charles II. Op zondag 31 mei speelt Israel Golani in de Synagoge in Maastricht.
Israel Golani studeerde aan de Universiteit van Tel-Aviv cum laude af als musicoloog. Zijn belangstelling voor historische tokkelinstrumenten zorgde ervoor dat hij zich daarna specialiseerde in het spelen van de renaissanceluit en theorbe. Inmiddels heeft hij zich gevestigd als een prominent luit- en theorbe-speler.
Als basso continuo-speler trad Israel op met orkesten als het Scottish Chamber Orchestra, deFilharmonie en het Rotterdams Philharmonisch en werkte hij samen met gerenommeerde dirigenten als Paul McCreesh, Jos van Veldhoven en Michael Hofstetter. Verder werkte hij mee aan diverse multidisciplinaire projecten van onder meer het hedendaags muziekensemble VocaaLAB, dansgezelschap LeineRoebana en hip-hop groep ISH.
Eind 2013 verscheen Israels debuut-cd "Raclerie Universelle" met Franse muziek voor barokgitaar. In het jaar daarop leidde hij de continuo-sectie van het Russische ensemble MusicAeterna tijdens diens Europese tournee met Purcells Dido & Aeneas.
In 2015 is Israel te horen samen met Het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de uitvoering van Bach's Johannespassion.

31 mei 2015, 15:00 uur – Synagoge, Capucijnengang 2, Maastricht
Kaartverkoop: www.kunstenisrael.nl/tickets € 10,- voorverkoop online (excl. transactiekosten) / € 15,- aan de zaal

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door KUNSTENISRAËL, een onafhankelijk fonds zonder politiek of religieus oogmerk met als doel het Nederlandse publiek in contact te brengen met een breed scala aan kunst uit Israël, waaronder dans, theater, muziek, literatuur, film en beeldende kunst. Meld u aan voor de maandelijkse agenda via www.kunstenisrael.nl en like ons op Facebook: www.facebook.com/kunstenisrael

Noot voor de redactie: voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Julia Rusanovsky (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / +31 6 2643 6269).

Post- & bezoekadres: KUNSTENISRAËL, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM Amsterdam, The Netherlands
Tel +31-20-785-7647 | Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Internet www.kunstenisrael.nl | KvK 52585816