Joods Maastricht

Website van de Joodse gemeente Maastricht

Welkom bij de Joodse Gemeente Limburg en Maastricht

Welkom op de webstek van de Joodse Gemeente Limburg en Maastricht. De website is gezien de de samenstelling van de kehilla tweetalig.

 

Verder hebben wij de agenda's voor het aansteken van de kaarsen en onze eigen diensten en lessen gesplitst. In het eerste geval maken we gebruik van de diensten van Chabad, die een voor Amsterdam gelokaliseerd tijdsschema produceert. De andere agenda voeren wij in eigen beheer.

 

Voorlopig zijn vooral lesroosters, het rooster van de diensten en feestdagen en nog wat actuele nieuwtjes gepubliceerd. Dat verandert mettertijd. Kopij kunt U insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inmiddels krijgen we nu ook de artikeltjes van Opperrabbijn B. Jacobs toegestuurd. Deze kunt U terugvinden onder de menuknop Sjioerim, die via het het menu toegankelijk zullen blijven. We wijzen U er op dat veel actuele evenementen terug te vinden zijn onder de "Nieuws" knop van het hoofdmenu, maar die om allerlei redenen niet op de voorpagina verschijnen. Recent hebben wij veel nieuwe foto's gepubliceerd en een Facebook pagina onder de naam Joods Maastricht geopend.

 
Helaas moeten wij enkele beperkende voorwaarden in acht nemen:
  1. Op last van de overheid is het maximale toegelaten aantal bezoekers gesteld op 30. ongeacht of deze kinderen, mannen en vrouwen zijn. Wanneer dit aantal wordt overschreden moeten wij helaas de toegang weigeren.
  2. Bij binnenkomst bent U verplicht de handen desinfecteren.
  3. de bezoekers worden dringend verzocht anderhalve meter afstand te bewaren en plaats te nemen op gemerkte zitplaatsen. Op het balkon kan men niet plaatsnemen op de ongemerkte plaatsen
  4. Wij verzoeken U geen handen te schudden of Mezoezzot en Chumashim te kussen
  5. kinderen onder de 12 jaar zijn onder begeleiding van de ouders welkom
  6. Wij bevelen zeer sterk aan een mondkapje te dragen.
  7. Het is alleen de chazzan toegestaan te zingen
  8. De Ba'al Korée staat alleen op de Bima. Degene die opkomt blijft op zijn plaats staan en zegt vanaf zijn plaats de voor- en nabrachot
  9. Mensen die zich niet gezond voelen moeten thuis blijven.
  10. Bij een besmetting of een nieuwe uitbraak wordt de sjoel gesloten.

 

 

U kunt een bedrag op een van onze rekeningen storten:

 

NL04 ABNA 0420727221 t.n.v. Stichting tot Steun NIHS

of

NL58 ABNA 0465210546 t.n.v. NIHS-Limburg of door te drukken op de knop Doneer in het linkermenu