Joods Maastricht

Website van de Joodse gemeente in Limburg

Welkom bij de Joodse Gemeente Limburg en Maastricht

Welkom op de webstek van de Joodse Gemeente Limburg en Maastricht. De website is gezien de samenstelling van de Gemeente voor zover mogelijk tweetalig. 

Verder hebben wij de agenda's voor het aansteken van de kaarsen en onze eigen diensten en lessen gesplitst. In het eerste geval maken we gebruik van de diensten van Chabad, die een voor Amsterdam gelokaliseerd tijdsschema produceert. Voor de exacte tijden die gelden voor Limburg maken we gebruik van de Loeach van het NIK.

 

Voorlopig zijn vooral lesroosters, het rooster van de diensten en feestdagen en nog wat actuele nieuwtjes gepubliceerd. Dat verandert mettertijd. Kopij kunt U insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In de loop der tijd is onder leiding van Ernst de reus een huisorgaan van de grond gekomen, dat naar de leden wordt toegestuurd. Een selectie van artikelen uit dit clubblad komt ook terecht op de website. De meeste van die artikelen zijn in het Nederlands. Wij houden ons aanbevolen voor vertalers.

 

Inmiddels krijgen we nu ook de artikeltjes van Opperrabbijn B. Jacobs toegestuurd. Deze kunt U terugvinden onder de menuknop Columns , die via het het menu toegankelijk zullen blijven. We wijzen U er op dat veel actuele evenementen terug te vinden zijn onder de "Nieuws" knop van het hoofdmenu, maar die om allerlei redenen niet op de voorpagina verschijnen. Recent hebben wij veel nieuwe foto's gepubliceerd en een Facebook pagina onder de naam Joods Maastricht geopend. Nieuws wordt niet alleen gegeven in de rubriek "nieuws"maar ook in de rubriek "weblinks"(onder het menu-item "bibliotheek")

 

U kunt doneren op onze donatiepagina, zie hiervoor ook de donatieknop in de bovenste horizontale menubalk
DIENSTEN:

 
Tot voort kort moesten wij enkele beperkende voorwaarden in acht nemen:
 1. Op last van de overheid is het maximale toegelaten aantal bezoekers gesteld op 30. ongeacht of deze kinderen, mannen en vrouwen zijn. Wanneer dit aantal wordt overschreden moeten wij helaas de toegang weigeren.
 2. Bij binnenkomst bent U verplicht de handen desinfecteren.
 3. de bezoekers worden dringend verzocht anderhalve meter afstand te bewaren en plaats te nemen op gemerkte zitplaatsen. Op het balkon kan men niet plaatsnemen op de ongemerkte plaatsen
 4. Wij verzoeken U geen handen te schudden of Mezoezzot en Chumashim te kussen
 5. kinderen onder de 12 jaar zijn onder begeleiding van de ouders welkom
 6. Wij bevelen zeer sterk aan een mondkapje te dragen.
 7. Het is alleen de Chazzan toegestaan te zingen
 8. De Ba'al Korée staat alleen op de Bima. Degene die opkomt blijft op zijn plaats staan en zegt vanaf zijn plaats de voor- en nabrachot
 9. Mensen die zich niet gezond voelen moeten thuis blijven.
 10. Bij een besmetting of een nieuwe uitbraak wordt de sjoel gesloten.

 11. Tot  nader order kunnen deze regels weer van kracht worden.

 

 

U kunt een bedrag op een van onze rekeningen storten:

 

NL04 ABNA 0420727221 t.n.v. Stichting tot Steun NIHS

of

NL58 ABNA 0465210546 t.n.v. NIHS-Limburg

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.